Uit de Weerter gemeenteraad: De nieuwe coalitie en wethouders.

4 juni 2022

Donderdag 2 juni is de nieuwe coalitie begonnen en zijn de nieuwe wethouders gekozen en beëdigd. Als PvdA Weert zouden we natuurlijk het liefst een coalitie zien waar wij deel van uitmaken, maar gezien de verkiezingsuitslag was die kans helaas niet reëel. De nieuwe coalitie van Weert Lokaal, VVD en D66 heeft een comfortabele meerderheid in de raad en is dus een prima vertaling van de verkiezingsuitslag. De PvdA Weert gaat weer vier jaar de oppositie in. 

Het coalitieprogramma voor de komende jaren heeft de titel “Samen Doen: Eerlijk, Sociaal en Ambitieus”. Op het eerste oog geven deze woorden hoop op een programma dat de PvdA Weert deugd doet. Veel onderdelen van het programma zijn echter nog onvoldoende concreet om daar zeker van te zijn. Wel zijn er voldoende aanknopingspunten om constructieve oppositie te kunnen voeren.

Het enige waar we echt twijfels bij hebben is de term ‘ambitieus’. Hoewel op een aantal gebieden zeker ambities worden uitgesproken, blijft het bij veel andere, wellicht belangrijkere, onderwerpen stil. Wij vragen ons af of het programma voldoende ambitieus zal zijn om de vele problemen die op ons afkomen het hoofd te bieden. De PvdA Weert zal daar zeker de vinger aan de pols houden en proberen op de belangrijkste gebieden nog meer ambitie te stimuleren.

Het nieuwe college van B&W bestaat samen met de burgemeester uit: Martijn van den Heuvel (Weert Lokaal), Suzanne Winters (Weert Lokaal), Michèle Ferrière (Weert Lokaal), Wendy van Eijk (VVD) en Lizbeth Steinbach (D66). Wij willen hen allen in ieder geval veel succes wensen voor de komende vier jaar.

-Leon Heuvelmans