Kerstboodschap PvdA-GL Weert

24 december 2023

PvdA en GroenLinks regio Weert wensen u prettige Kerst- en Feestdagen, en een sociaal, groen en gelukkig Nieuwjaar.

 

In 2023 hebben de PvdA en GroenLinks zich in Weert ingezet voor o.a.:

Versnelling van woningbouw. Bij de begroting is ons voorstel om 1,5 miljoen beschikbaar te stellen voor versnelde woningbouw aangenomen; hierdoor komen mogelijk honderden huizen extra beschikbaar. Wij hebben ook meerdere voorstellen gedaan voor de bouw van tijdelijke woningen op geschikte locaties.

Geen blokkendoos op het oude Philipsterrein. Ons verzet tegen de komst van een groot distributiecentrum op het oude Philipsterrein zorgde er (samen met verzet van de buurtbewoners) voor dat uiteindelijk de hele raad zich hiertegen heeft uitgesproken. De strijd hierover is alleen helaas nog niet gestreden.

Verkeersveiligheid bij scholen. Zoals bijvoorbeeld op Leuken, waar het niet altijd overzichtelijk is voor kinderen om veilig over te steken. Ook hierover hebben we aan het college vragen gesteld.

– Behoud van ons cultureel erfgoed.  Bijvoorbeeld het opknappen van de Lichtenberg.

Behoud van onze wijkvoorzieningen. Zo als de kwestie rond Bee-j Bertje rond de zomer. Culturele instellingen moeten gestimuleerd en ondersteund worden, en niet bij elkaar geschoven en beknopt uit naam van ‘efficiëntie’.

Ondersteuning van inwoners bij administratieve rompslomp. Mensen en organisaties moeten actief geholpen worden met de wirwar aan regels en loketten bij contact met de gemeente. Bijvoorbeeld als het gaat om toeslagen of duurzaamheidsmaatregelen. Wij hebben geprobeerd de gemeente hierin een grotere rol in te geven.

 

Ook in 2024 blijven PvdA en GroenLinks zich in Weert inzetten voor…

een sociaal Weert. Met steun voor iedereen; waar iedereen kan meedoen, en we niemand uitsluiten of alleen laten staan. Wij gaan meer en vaker de wijken in, om met mensen in contact te komen en u de kans te geven mee te doen en uw mening te geven.

extra woningbouw. Iedereen heeft immers recht op een betaalbare woning. Bestaande bouwprogramma’s worden versneld, en er moet een duidelijk plan voor de lange termijn komen.

lagere energiekosten voor alle inwoners. Door het ondersteunen bij verduurzamen en isoleren van woningen, de inzet van groene energiebronnen zoals zonnepanelen, aardwarmte en windmolens. Dit staat hoog op de agenda.

natuur en cultuur. Verenigingen, natuur, historie en alles wat daarbij komt kijken moeten in Weert de volle ruimte krijgen. Evenementen als de braderie worden in ere hersteld.

– …en bovenal voor u. Als u zorgen, vragen of problemen hebt waar de politiek mee kan helpen, neem dan vooral contact met ons op. Wij zijn er om heel Weert te vertegenwoordigen.

 

Doe met ons mee!

U bent altijd van harte welkom om een fractie- of ledenvergadering bij te wonen. Op de website (weert.pvda.nl) kunt u de vergaderdatums, -tijden en -locaties vinden. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om (aspirant-)lid te worden. Ook door gewoon al in uw eigen omgeving dat sociale Weert uit te dragen bouwen we samen aan een Weert voor iedereen.

Voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen, kunt u mailen naar:  [email protected] of [email protected]