Open brief voor Weertenaren

20 maart 2018

Beste Weertenaren,

OP woensdag 21 maart kunt u voor de Gemeenteraad in Weert gaan stemmen. Ik hoop dat u dat gaat doen. Want het is belangrijk voor Weert. Ik zal me even voorstellen: Ik ben Wim Janssen en sta op lijst 5 nummer 5. Dit is de lijst van PvdA Weert. Hierop staan allemaal Weertenaren. Lees deze brief even door zodat u een kleine indruk heeft van wat er achter de schermen van een partij gebeurt.

 

4 jaar geleden hebben wij door de landelijke politiek 1 zetel verloren. Later werd dat er nog 1 zetel bij doordat een van onze raadsleden opstapte en alleen verder ging(Mevrouw Beenders). Wij als PvdA Weert wilde dichter bij de mensen komen staan, wat we ook beloofd hadden. Daarom hebben we een ombudsteam samengesteld.

 

De politiek is namelijk niet alleen voor de grote zaken, maar ook voor de kleine en soms vervelende zaken die het wonen in Weert minder leuk maken. Dit kun je niet afdoen , alsof het “gezeur “ van de burger is.

 

Al snel hadden we enkele gevallen. O.a. parkeerproblemen bij de Sporthal in de wijk Graswinkel. Hier bleek de Wijkraad al jaren bezig te zijn om meer parkeer-plekken te realiseren. Zodat de auto`s uit de wijk bleven. Er was plek voor. Na overleg met de Gemeent werd dit redelijk snel gerealiseerd.

Ook de “de Container terreur”, waarbij veel mensen van buiten de wijk hun afval dumpte, werd binnen een paar maanden opgelost met het aanbrengen van goede sloten.

 

Ook onze actie van de slechte fietspaden en troittoirs was een redelijk succes. Van de 27 klachten werden er snel 24 gerepareerd. Dat vinden wij redelijk positief. Echter enkel straten zijn nog niet hersteld. Hierover hebben wij vragen gesteld. Wij kregen het volgende antwoord: Beide straten zijn geschouwd en vanwege de grote oppervlakte is dit in de planning opgenomen voor de onder-houdsaanemer. Hier zou na de Bouwvak 2017 met de herstelwerzaamheden worden begonnen. Dit is later uitgesteld en toen zou het gebeuren voor de winter 2017/2018. Nu zitten we in maart 2018 en is nog niets gebeurd. Dit betreuren wij ten zeerste. Wij hebben Wethouder Martijn van de Heuvel hierop geattendeerd. Hier hebben wij tot vandaag (17-03) nog geen antwoord op gehad.

 

Dan zijn er nog problemen met buren in sommige straten. Waardoor in de betreffende straten veel overlast veroorzaakt wordt. Deze zijn lasting op te lossen, zeker als partijen niet willen meewerken. Dit vraagt veel aandacht en veel geduld voor alle partijen. Echter ook dit mag je niet loslaten en blijven zoeken naar oplossingen.

Het tegengaan van fietsers op de promenade door te blijven handhaven is een punt van aandacht. Dit geldt ook voor de rondslingerende fietsen bij het station.

 

Natuurlijk is dit niet het enigste wat we gedaan hebben. We vinden dan ook dat we moeten blijven werken aan een beter Weert.

 

 

Mijn werk voor het ombudsteam is dus nog niet af. Als ik gekozen wordt wil ik mij de komende 4 jaar inzetten voor Weert. Ik beloof niets, want elk probleem is anders. Maar we zullen het wel serieus oppakken. En als een probleem niet op te lossen is, dan zijn we duidelijk. Hoe vervelend dat ook is. Het leven gaat eenmaal niet over rozen (Symbool PvdA) en niemand weet beter dan wij, dat er aan elke roos doornen zitten.

Ik vind het belangrijk dat Weert een stad is waar het plezierig wonen is voor jong en oud, arm en rijk. Daar moeten we aan blijven werken.

IEDEREEN TELT!

Dus ga woensdag stemmen. U mag op mij stemmen.

Lijst 5.no. 5.

Ik ga de uitdaging aan, u ook?

Wim Janssen PvdA Weert.