Lokale reactie verkiezingsresultaat

24 november 2023

Beste Weertenaren,

De schok van de verkiezingsuitslag zal voor veel mensen waarschijnlijk nog niet helemaal aangekomen zijn. De komende dagen, weken en maanden moet duidelijk worden wat de overwinning van de PVV, ook in Weert, betekent voor Weert en Nederland. Ondanks dat we niet de grootste zijn geworden, is ook GL/PvdA gegroeid; in Weert, en op landelijk niveau. Dat biedt perspectief.

Als tweede partij van Nederland gaan we knokken voor wat kwetsbaar is en verbinding zoeken tussen álle groepen in de samenleving. Uitsluiting en het niet bieden van oplossingen zullen door ons niet getolereerd worden. Mensen, ook -en juist- diegenen die op de PVV hebben gestemd, hebben namelijk échte zorgen, en échte problemen, waarvoor de PVV alleen nep-oplossingen biedt. “Oplossingen” die niet realistisch zijn, niet uitvoerbaar zijn, en Nederland kapot maken mochten ze ooit magisch wel uitgevoerd worden.

Zodra mensen dat doorkrijgen, en zien dat asielzoekers en buitenlanders niet zomaar de schuld in de schoenen kan worden geschoven van alle problemen, zal links klaarstaan met de échte oplossingen. Tot die tijd blijven we er samen voor gaan; blijven we iedereen omarmen; en blijven we schouder aan schouder ons geluid laten horen. Als u dit leest en mee wilt doen: word lid! We kunnen iedereen goed gebruiken, en sinds de uitslag hebben we landelijk al 1000 nieuwe leden mogen verwelkomen!

Tot slot, niet te vergeten; GL/PvdA mag een Weertenaar naar de kamer afvaardigen, en daar zijn we trots op! We willen Geert Gabriëls heel veel succes wensen bij zijn toekomstige werk als kamerlid, en zijn ervan overtuigd dat hij de energie die we lokaal van hem kennen ook in Den Haag goed zal inzetten.

Voor nu ontzettend bedankt aan iedereen die links deze verkiezingen het vertrouwen heeft gegeven. Er is maar weer eens duidelijk geworden waarom dat zo hard nodig is. Frans Timmermans verwoordde onze positie op de uitslagenavond goed; wij moeten als links elkaar vasthouden. Wij zullen u niet teleurstellen.

Overigens heeft de PvdA Limburg op verzoek van de politie aangifte gedaan in verband met onze op grote schaal gestolen, vernielde en/of overgeplakte verkiezingsborden. Dat soort campagne hoort wat ons betreft niet thuis in een democratie.