Brief aan het college over de verkeerssituatie rond IKC Leuken

29 april 2023

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert

Artikel 40 vragen: verkeerssituatie bij IKC Leuken.

Weert, 28 april 2023

Geacht college,

De PvdA Weert heeft recent de nodige signalen ontvangen van ouders/verzorgers en omwonenden op Leuken. Zij stellen dat de verkeerssituatie rondom het IKC op Leuken op dit moment niet veilig genoeg is voor de kinderen. Er is een klein aantal ouders en verzorgers die hun auto parkeren op plekken waar dat niet is toegestaan. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties en irritatie bij omwonenden. Daarnaast dragen de onoverzichtelijke verkeersplateaus niet bij aan het verbeteren van de situatie, waardoor kinderen niet veilig kunnen oversteken.

De PvdA Weert vindt het van groot belang dat de veiligheid rondom de scholen in Weert op orde is en vragen hier middels deze brief aandacht voor, met de volgende bijbehorende vragen;

Geacht college; bent u op de hoogte van de problematiek rondom het IKC Leuken?
Zo ja, welke actie(s) heeft u tot nu toe hieromtrent ondernomen?
Zo nee, bent u dan voornemens op korte termijn deze problematiek op te pakken?
Dit natuurlijk in goed overleg met de school en de ouders.

Overigens zou het aanleggen van een paar zebrapaden al een groot effect hebben. Tegen lage kosten zou dat snel kunnen gebeuren. Bent u hiertoe bereid? Hiermee zijn wel niet alle problemen opgelost, dat vraagt meer tijd en overleg.

Wij nemen aan dat ook binnen het gemeentehuis deze problematiek serieus opgepakt wordt en zouden graag op korte termijn hierover geïnformeerd worden.

Met vriendelijke groet,

PvdA Weert,
Malika Zaäboul
Leon Heuvelmans