Reflectie op het verkiezingsresultaat

17 maart 2023

De verkiezingen liggen weer achter ons, en er is genoeg te bespreken. Bovenal natuurlijk de opmars van de BBB; ook in Weert zijn zij de grootste geworden. Natuurlijk hebben ze ten eerste een sterke campagne gevoerd; petje af. Maar ten tweede blijkt uit deze uitslag en allerlei andere data dat er een diep en wijdverspreid wantrouwen heerst richting de landelijke politiek en Den Haag. Het blijft de vraag of de huidige regering dat wantrouwen kan wegnemen; hoewel het natuurlijk ook de taak van de PvdA is om hiervoor ons best te doen.

Er is natuurlijk echter meer gebeurd dan alleen de BBB; de PvdA heeft landelijk een alleszins netjes resultaat geboekt, en hetzelfde geldt voor GroenLinks. Bijna overal zijn deze partijen samen de (op een na) grootste, en dat is een mooi resultaat. Ook in Weert is dit het geval, hoewel het resultaat van de PvdA apart minder sterk is. GroenLinks heeft echter een heel mooie score neergezet, waardoor Weert trots kan bijdragen aan een linkse agenda in Limburg.

Hoe nu verder? Wij gaan als PvdA Weert ons best blijven doen om zichtbaar en herkenbaar te blijven, op alle fronten. Zoals al gezegd zien wij het als de taak van de gehele politiek om het vertrouwen te herstellen; wij blijven hier dan ook mee aan de slag. De betere opkomstcijfers laten in ieder geval een stap in de juiste richting zien.

In ieder geval een groot dankwoord aan iedereen die de PvdA hun vertrouwen heeft gegeven deze 15 maart. Ook alle vrijwilligers die bezig zijn geweest voor dit resultaat, ontzettend bedankt. Dankzij jullie allemaal kunnen we ook de komende jaren een sociaal geluid blijven laten horen in Limburg!

José Meijer