Weertenaar van het Jaar 2017

10 januari 2018

Burgemeester Jos Heijmans maakte dit op vrijdag 5 januari tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis bekend, dat Peter Verkennis Weertenaar van het jaar 2017 is geworden. 

De heer Peter Verkennis mag zich een jaar lang “Weertenaar van het jaar” noemen, omdat hij in 2017 40 jaar betrokken is bij vele activiteiten op het gebied van de popmuziek in Weert, o.a. Bospop, Jongerencentrum en Muziekcentrum De Bosuil. 

Langs deze weg feliciteren wij Peter Verkennis met deze titel.  

Weertenaar van het Jaar 

De heer Peter Verkennis mag zich een jaar lang “Weertenaar van het jaar” noemen. In 1977 werd, onder andere door de heer Verkennis, de toenmalige Katholieke Werkende Jongeren (KWJ) Boshoven nieuw leven ingeblazen. Op vrijdagavond kwamen de jongeren uit de wijk Boshoven-Hushoven in het clubhuis (voormalige Wlhelmusschool op Hushoven) bij elkaar om muziek te draaien, wat te drinken, soms films te kijken of gezelschapsspelletjes te doen. Ook bestond er de gelegenheid tot flipperen, tafeltennissen of tafelvoetballen.  

 

Wat in 1980 begon als een kleinschalig festival voor met name regionale amateurbands, is inmiddels uitgegroeid tot een festival met bands van internationale allure.  

 

In 1989 wordt Jongerencentrum De Bosuil in eigen beheer gebouwd met een podium. 

 

2003 Muziekcentrum De Bosuil is klaar. Een nieuw podium met oefenruimten. 

 

2017 Muziekcentrum De Bosuil is geprofessionaliseerd. Het podium is voorzienend voor de regio en biedt buiten (inter)nationale toppers ook een podium aan de “starters” binnen de popmuziek.  

Bospop heeft zijn 37e editie beleeft en scoort met 48.000 bezoekers, na de 51.000 in 2016, het tweede beste resultaat in haar geschiedenis. Dit jaar wordt Bospop voor de 38ste keer georganiseerd. 

 

In de tussenliggende periode is de heer Verkennis betrokken bij vele andere initiatieven, zoals oprichten van de Braderie Boshoven midden jaren ’80,  voorjaarsconcerten in de voormalige sporthal Leuken midden jaren ’90 en betrokken bij tal van andere concerten en activiteiten in de regio. Kortom: een uit de hand gelopen hobby waar nog geen einde aan lijkt te zijn gekomen. 

 

In 2017 was het 40 jaar geleden dat de vele activiteiten op het gebied van popmuziek werden opgestart, mede door de heer Verkennis. Als voorzitter van de Stichting Bospop, beter bekend als “Mr. Bospop”, zet hij Weert ieder jaar weer op de kaart. Daarom wordt hij Weertenaar van het jaar 2017.