Lees hier de ouderenbrief van de PvdA Weert

13 maart 2022

Beste bewoner,

Eenzaamheid is helaas iets wat (te) veel mensen kennen. Minder sociale contacten, weinig mogelijkheden om op bezoek te gaan of aan activiteiten mee te doen, en geen gezellig kopje koffie in de stad. De afgelopen twee jaar zijn we hier nog eens extra mee geconfronteerd. Voor ouderen is dit probleem landelijk nog groter dan gemiddeld, en wij kunnen ons voorstellen dat dit in Weert niet anders is. Zonder een verenigingsleven of bezoek van vrienden en familie kunnen de dagen toch wel erg eenzaam worden. 

Wij als PvdA Weert willen, naast de stijgende energie- en andere prijzen en de dreigende loskoppeling van de AOW, die eenzaamheid aanpakken. Dat willen we doen door het voor u en andere ouderen makkelijker te maken om naar buiten te gaan, zodat u net als ieder ander kunt genieten van uw eigen wijk. De PvdA Weert stelt voor om (korte) beweeg- en wandelroutes uit te zetten die goed begaanbaar zijn voor ouderen. Ook moet er in deze routes ruimte zijn waar u kunt uitrusten en kunt genieten van het buiten zijn of van een spontaan gesprekje.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze mogelijkheid ervoor zorgt dat de dagen minder lang zullen lijken, en het gevoel van eenzaamheid zal verminderen, waardoor u zich zowel mentaal als fysiek beter zult voelen. Daarnaast is dit concept in Duitsland al met succes geïntroduceerd. 

Lijkt het u ook een goed idee om zo de eenzaamheid aan te pakken en meer contact te hebben met uw buurtbewoners? Stem dan bij de gemeenteraadsverkiezingen op de PvdA. Want wij kunnen dit niet alleen organiseren. Hiervoor hebben we uw steun nodig.

Daarom; Stem Sociaal, Kies PvdA

Waar ben je naar op zoek?