Installatie Leon Heuvelmans in de gemeenteraad

1 april 2022

Afgelopen woensdag, 30 maart 2022, is de nieuwe gemeenteraad van Weert officieel geïnstalleerd. Namens de PvdA Weert zal Leon Heuvelmans de komende jaren in de raad zitten, en een sociaaldemocratisch geluid laten horen. Zelf had Leon het volgende te zeggen:

“Mijn dank gaat uit naar alle kiezers die hun vertrouwen in de PvdA en in mij hebben gesteld, waardoor ik weer in de gemeenteraad van Weert ons geluid kan laten horen. Ook dank aan de vele mensen die actief hebben meegewerkt in de campagne. Zonder hun inspanningen zou het niet gelukt zijn. Ik heb er zin in om de komende jaren zo veel mogelijk bij te dragen aan een socialer Weert.

Maar vooral heb ik grote zorgen.

De kiezer heeft deze verkiezingen namelijk vooral gekozen door niet te stemmen. Een meerderheid van de Weertenaren is thuis gebleven, voornamelijk in de wijken waar veel mensen wonen die het moeilijk hebben. Soms gingen zelfs 4 uit iedere 5 mensen niet stemmen. Zij vonden het niet meer zinvol om zich te laten horen, en haakten massaal af. Dat maakt mij en de rest van de PvdA Weert bezorgd. Het lijkt alsof de politiek voor hun geen zin meer heeft. Dat ze er niets aan hebben.

Dat kan natuurlijk niet. Juist voor hen moet de politiek een schild zijn. Maar dat wordt niet meer herkend. Daarom zal onderzocht moeten worden waarom ze niet zijn gaan stemmen; wat moet er gebeuren zodat ze weer vertrouwen krijgen in de politiek en in Weert? Een hele opgave. Maar als sociaaldemocraten geven we nooit op.

De kracht van Weert ligt in haar inwoners. Zonder hen te betrekken is de politiek zinloos. Ik ga dus aan de slag voor Weert, én haar inwoners. Allemaal. Met durf en creativiteit bouwen aan een sociaal Weert.”

Leon Heuvelmans