3 juni 2015

EINDELIJK KOMEN ER SLOTEN OP DE ONDERGRONDSE CONTAINERS.

In de wijk Graswinkel staan een een zestal ondergrondse containers. Deze containers staan al jaren open. Dus door iedereen te gebruiken. Ook door mensen van buiten de wijk of door bedrijven. Die hier hun afval dumpen. Met als resultaat dat deze ondergrondse containers snel vol zitten. Dit heeft als gevolg dat de omwonende hun afval niet kwijt kunnen en het afval er maar naast zetten. Vogels en andere dieren vernielen de zakken afval, waardoor het vuil in de wijk rond slingert.

Al in 2011 heeft de Gemeente toegezegd dat de containers in januari 2012 op slot zouden gaan en dat men alleen maar met een gebruikerspas toegang kon krijgen.
Echter tot eind 2014 gebeurde er helemaal niets. In december 2014 werd door de Gemeente Weert toegezegd dat vanaf 5 januari 2015 de containers op slot zouden gaan.

Bij slechts 1 ondergrondse container is dat toen gebeurd. De andere ondergrondse containers waren nog steeds geopend. Tot ergenis van veel bewoners en de wijkraad van Graswinkel, die daar al veel uren aan hadden besteed.

De PvdA Weert heeft dit problem samen met Wijkraad Graswinkel bij de Gemeente Weert opnieuw aangekaart. Samen met de ambtenaren is gekeken hoe dit probleem nu eindelijk opgelost kon worden. Deze week zijn de volgende 3 ondergrondse containers op slot gegaan. Binnen 2 weken gaan de andere 2 ook op slot. Hier moet technisch nog iets in orde gemaakt worden.

Dan kunnen de bewoners die aangewezen zijn de containers alleen nog maar openen met een pasje. Belangrijk voor iedereen is natuurlijk dat ze hun pas om deze te openen moeten opzoeken. Hebben ze deze niet meer of hebben ze deze nooit gehad, dan kunnen ze die pas aanvragen op de site van de Gemeente Weert.
Onder “Wonen § Leven” / Huisvuil, afval en Milieustraat kun je Afval- pas aanvragen ondergrondse containers. Hiervoor is wel je DigD code vereist.

Dit is het resultaat van een goede samenwerking tussen PvdA Weert, Wijkraad Graswinkel en de Gemeente Weert.