Door op 4 februari 2014

De PvdA Weert on Tour! (vervolg)

Vanmorgen om 9.30 uur is de PvdA on Tour van start gegaan.
In een druilerig regentje werd op het Kerkplein in Stramproy eerst het standje neergezet, werden de rode ballonnen opgeblazen en de rode sjaals omgedaan. Voor een paar mensen was er zelfs een rode PvdA-jas of een heuse ijsmuts beschikbaar. We waren dan ook met een flinke groep PvdA’ers aanwezig. Ons muziekje zorgde voor de juiste sfeer en was goed verstaanbaar voor iedereen die het maar horen wilde. “Ik trek erop uit voor een ander geluid, voor een andere koers….” En de Stramproyenaren konden bij de stand hun plus- en minpunten over Stramproy aangeven en hun advies voor een betere politiek.
Na diverse gesprekjes, het verspreiden van folders, en het noteren van de plussen en minnen trok de PvdA Weert na 5 kwartier naar het winkelcentrum Moesel. Hier stonden we gelukkig wat aangenamer onder de grote overkapping van het winkelcentrum. Dat was meteen te merken want de mensen namen wat meer de tijd om met de PvdA in gesprek te gaan. Na de middagpauze nog naar het winkelcentrum op Leuken. De regen was nu helemaal opgehouden en Fanida arriveerde op haar scooter in opgewekte stemming.
Tot slot eindigden we deze eerste Tour in de frituur van het winkelcentrum Leuken met een heerlijke portie bitterballen, dat ons tevens de tijd gaf nog even deze eerste PvdA-on-Tour- zaterdag te evalueren.
Volgende week gaat de tour naar Tungelroy, Swartbroek, Graswinkel en Groenewoud.Tourleuken
En wat waren nu zoal de plussen en de minnen?
De minpunten:
In alle drie de wijken werd de overlast van hondenpoep als minpunt ervaren. In Stramproy is er te weinig te doen voor jongeren en te weinig parkeergelegenheid op het Kerkplein. Op Moesel vragen mensen zich af wat er nu gebeurd met de Microhal en vraagt men aandacht voor de veiligheid en op Leuken gaat men voor een beter onderhoud van het groen.
De pluspunten:
In Stramproy vindt men het Kerkplein fantastisch geworden en is men zeer te spreken over de saamhorigheid in en de leefbaarheid van het dorp. Op Moesel geven mensen ook aan dat ze er graag wonen. En Leuken is gewoon een rustige wijk, waar het eveneens goed toeven is.
Kijk op PvdA Weert on tour voor een reportage.