Door op 7 januari 2017

De PvdA afdeling Weert feliciteert Mathilde met deze welverdiende titel.

Mathilde Dominikowski is Weertenaar van het jaar 2016. Burgemeester Jos Heijmans maakte dit op vrijdag 6 januari bekend tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis.

Wij zijn trots om deze kanjer in ons midden te hebben; een vrouw met een groot en sociaal hart voor haar medemens!

Dominikowski mag zich een jaar lang Weertenaar van het jaar noemen. Zij heeft zich het afgelopen jaar op een uitzonderlijke manier ingezet voor de Weerter gemeenschap.

Burgemeester Heijmans: “Mathilde Dominikowski staat symbool voor het sociale gezicht van Weert. Symbool voor wat honderden vrijwilligers afgelopen jaar betekenden voor de opvang van vluchtelingen en de integratie van vergunninghouders. Vanaf september 2015 is zij betrokken bij de opvang op het AZC en is ze vrijwilliger bij de Rode Kruis Winkel. Daarnaast stak ze ontelbare uren in het geven van Nederlandse les aan de bewoners van het AZC. Ze is betrokken bij de persoonlijke begeleiding van verschillende asielzoekers en vergunninghouders. Dit deed ze zowel in de beginfase als nu mensen een woning in Weert hebben. Ook helpt ze hen met allerlei regelwerk bij instanties zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Belastingdienst, de gemeente en Vluchtelingenwerk. Met hulp van andere vrijwilligers heeft ze de taak van coördinator op zich genomen van het Syrische gezin dat moest vertrekken naar Duitsland en sindsdien op een onbekende bestemming verblijft. Zij regelt alles voor deze familie met vier kleine kinderen, wat een grote verantwoordelijkheid is.”

Voor het Cliënten Platform Minima, verzorgt mevrouw Dominikowski kosteloos de PR en communicatie. Daarnaast helpt ze veel inwoners als het gaat om tekstuele zaken, zonder hier kosten voor te declareren. Tot slot is ze afgelopen maand begonnen met een training bij Award Nederland (The International Award for Young People) waar ze later jongeren vanuit Weert en kinderen van vergunninghouders gaat begeleiden.