Door Fanida Kadra op 22 januari 2016

Brandweermensen centraal!

Na aanleiding van de blijvende ontwikkelingen in de Veiligheidsregio Limburg-noord hebben veertien afdelingen van de Partij van de Arbeid en de Provinciale Statenfractie vragen gesteld aan de verschillende college’s van Burgemeester en Wethouders en Gedeputeerde Staten. De afdelingen vragen de college’s of die het beeld herkennen dat een groot deel van de vrijwilligers is gestopt of dit overweegt en of de vrijwilligers de reorganisatie als negatief ervaren? Tevens wordt gevraagd of het ook voor deze veiligheidsregio geldt dat een groot deel van de vrijwilligers vindt dat de veiligheid die de brandweer aan burgers biedt is afgenomen?

 

De PvdA afdelingen van Beesel, Echt-Susteren, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Mook en Middelaar, Nederweert, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Venlo, Venray, Weert en de PvdA Provinciale Statenfractie vinden het belangrijk om, in aanvulling op het lopende besluitvormingsproces, aandacht te blijven vragen voor de inspraak van het brandweerpersoneel, zowel vrijwillig als beroeps. Daarnaast vragen de fracties aandacht voor het werven van nieuwe en het behoud van de huidige vrijwilligers en de motivatie van bijvoorbeeld de werkgevers van vrijwilligers.

 

Fanida Kadra, fractievoorzitter PvdA Weert: “Het succes van goede brandweerzorg ligt niet op kantoor in een centraal georganiseerde veiligheidsregio, maar in een faciliterende veiligheidsregio met gemotiveerde korpsen in de kazernes”.

 

 

Fanida Kadra

Fanida Kadra

Mijn naam is Fanida Kadra, in 1983 geboren in Weert en sindsdien heb ik onze mooie stad nooit verlaten. Met trots kan ik zeggen: geboren en getogen in Weert! Sinds 2006 ben ik raadslid voor de PvdA.  Een fantastisch team waar ik deel van uit mag maken. Vanuit mijn raadslidmaatschap ben ik voorzitter van de

Meer over Fanida Kadra